Secure your Joomla

Posted: November 23, 2011 in Joomla

Somebody menjeling sewaktu saya mengatakan apa yg perlu dan tidak (dont’s and do)…..

Mungkin ILMU yg dia pelajari dah sampai tahap dewa tapi apa yg ditunjukkan dan jawapan yg diberi agak mengecewakan…
(macam tahap cipan…)

Ini sebahagian daripada security atau guide sekiranya anda menggunakan joomla utk goverment punya website.

*** aku host web yg sikit punya gila pun tak bising…. lagi kaw-kaw punya hit dan hackers nak masuk hahahahah!!!!!!

Guide apache and php.. securing JOOMLA.

http://www.thegeekstuff.com/2011/03/apache-hardening/
http://docs.joomla.org/Security_Checklist_2_-_Hosting_and_Server_Setup

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s